Zwarte panter is ontsnapt in Frankrijk en zwerft rond op daken

Het moet een gek beeld zijn geweest voor de inwoners van Armentières, een dorp bij de Franse stad Lille. Een jonge zwarte panter liep er rond over de daken van verschillende huizen. Het verdwaalde dier werd uiteindelijk gevangen toen het een huis binnenliep. Hoogstwaarschijnlijk was dat het privéappartement van waaruit het dier ook ontsnapte.
door
Janne
Leestijd 2 min.

Griffes coupées et propriétaire en fuite: ce que l'on sait de la panthère d'Armentières https://t.co/q4rFJFE86T pic.twitter.com/EOdudsuCJ0

— LA VDN par La Voix du Nord (@lavoixdunord) 19 septembre 2019

De brandweer plaatste een foto op Twitter waarop is te zien dat de panter voor het raam van een dakkapel staat. Een andere foto laat zien dat de katachtige over de stad uitkijkt. Het is nog onduidelijk hoe de zwarte panter uit het appartement is kunnen ontsnappen.

Illegaal huisdier

De eigenaar van het dier is bang dat hij wordt aangeklaagd vanwege het bezit van een illegaal dier. De panter werd voordat hij werd 'ingerekend' verdoofd door een arts. Het dier werd vervolgens meegenomen in een kooi en overgedragen aan de Franse dierenbescherming.

Domesticated black panther spotted prowling along window ledges in French town

The cat, roughly 6 months old, was found prowling along the window ledges in Armentières, near Lille, and lounging around for nearly an hour. pic.twitter.com/9wVs496VsC

Bron: Metro Nederland