VS zullen sancties tegen Iran “substantieel opvoeren”, zegt Trump

VS zullen sancties tegen Iran
VS zullen sancties tegen Iran "substantieel opvoeren"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën de opdracht gegeven de sancties tegen Iran “substantieel op te voeren” na de aanvallen van vorig weekend op Saoedische olie-installaties. “Ik heb de minister van Financiën net opgedragen de sancties tegen Iran substantieel op te voeren!”, twitterde Trump vandaag. Washington is zijn campagne van maximale druk op Iran aan het opdrijven. Die begon nadat de Verenigde Staten zich hadden teruggetrokken uit het nucleaire akkoord van 2015 tussen Iran en de grootmachten.

De spanningen namen deze week toe na een aanval met een drone op grote Saoedische olie-installaties, opgeëist door de Houthi-rebellen in Jemen, die met Iran gelieerd zijn. Saoedi-Arabië en de VS geven Iran de schuld van de aanval, hoewel Teheran de beschuldiging ontkent.

De Iraanse president Hassan Rohani zei eerder vandaag dat Iran gesprekken met de VS enkel zou overwegen als Washington een blijk van goede wil geeft en zijn “maximum pressure”-campagne stopzet.

Bron: Belga