Jemenetische Houthi’s dreigen met aanvallen op Dubai en Aboe Dhabi

Jemenetische Houthi's dreigen met aanvallen op Dubai en Aboe Dhabi
Jemenetische Houthi's dreigen met aanvallen op Dubai en Aboe Dhabi

Nadat zij zaterdag naar eigen zeggen belangrijke Saoedische olie-installaties hadden aangevallen, hebben de Jemenitische Houthi’s vandaag met aanvallen op doelen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gedreigd. Volgens hun militaire woordvoerder Jahja Saria hebben de Houthi’s “tientallen doelwitten in de VAE, waaronder Abdoe Dhabi en Dubai, voor gelijk wanneer in het vizier”.

De VAE vormen één van de pijlers van de door Ryad geleide militaire coalitie die de Houthi’s in Jemen bestrijdt. De VAE en Saoedi-Arabië zien in de rebellen een nauwe bondgenoot van hun aartsrivaal Iran. “Indien u vrede en veiligheid wilt voor uw installaties en uw glazen torens die een drone niet kunnen weerstaan, laat dan Jemen gerust”, zei de woordvoerder.

“Aan het regime van de Emiraten zeggen wij dat één enkele operatie (van de Houthi’s) u duur te staan zal komen”, vervolgde hij op een persconferentie in Sanaa. De Houthi’s zullen niet aarzelen een onmiddellijk antwoord te geven indien er geen eind komt aan de “vijandelijke operaties” in Jemen.

Bron: Belga