Rijzende ster Belgische filmwereld zet acteercarrière even on hold

Foto Belga / L. Dieffembacq

Victor Polster liet voor het eerst van zich horen in ‘Girl’, waarvoor hij het afgelopen weekend nog een Ensor won op het filmfestival van Oostende. De 17-jarige acteur houdt er evenwel al mee op. “Ik wil eerst mijn diploma behalen”, zegt Polster in Het Laatste Nieuws.

Polster zette in ‘Girl’ een transgenderballerina neer. De film werd een groot succes, en ook de acteerprestatie van Polster werd meermaals gelauwerd. Hij kreeg dan ook heel wat aanbiedingen.

De jonge Brusselaar heeft echter beslist om zich eerst te focussen op zijn dansopleiding bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. “Ik zit daar nu in mijn laatste jaar, en daarna is het toch de bedoeling dat ik werk vind als danser”, aldus Polster in Het Laatste Nieuws.

Moeilijke combinatie

“Ik zou ook gewoon geen tijd hebben om een acteer- en danscarrière te combineren, want als balletdanser moet je keihard werken. Ik ga er niet van uit dat ik het allemaal al kan, integendeel. Vandaar dus mijn beslissing om mijn acteercarrière, voor nu toch, on hold te zetten. Al blijf ik hopen dat er na mijn studies nog mooie kansen zijn voor mij.”