Basisschool in Molenstede blijft woensdag gesloten wegens mogelijk asbestgevaar

De gemeentelijke basisschool Molenstede blijft woensdag gesloten wegens mogelijk asbestgevaar. Dat maakte de gemeente Diest dinsdagavond laat bekend. In het schooltje zijn verbouwingswerken aan de gang. In een gedeelte van het dak van het oude schoolgebouw, dat afgelopen zomer werd afgebroken door een gespecialiseerde firma, werd asbest vastgesteld. Hoewel de afbraak volgens het stadsbestuur op een correcte manier gebeurde, zou intussen het vermoeden zijn ontstaan dat er mogelijk asbesthoudende partikels zijn vrijgekomen.
De stad nam daarop een asbestdeskundige onder de arm die luchtmetingen uitvoerde en dinsdag een visuele controle hield. “Dinsdagavond kregen we over vijf van deze metingen de zekerheid dat er geen probleem is. De zesde meting bevat partikels, maar er werd tot nu toe nog niet bevestigd dat het om asbestvezels gaat”, klinkt het in een mededeling. Uit voorzorg heeft het bestuur wel beslist om de school woensdagochtend niet te laten opengaan. Er wordt opvang voorzien voor de kinderen in ’t Molenhuis.
Woensdag wordt de site gereinigd door een professionele firma, onder toezicht van de asbestdeskundige. “Om de openbare veiligheid te verzekeren, zal de school pas vrijgegeven worden wanneer er uitsluitsel is dat de omgeving veilig is”, belooft het stadsbestuur.

bron: Belga