Oostende organiseert Oostendedag en autoloze zondag

Oostende organiseert op zondag 22 september een “Oostendedag” en een autoloze zondag. Voor de vierde editie wordt de volledige binnenstad autovrij gemaakt. Na het drukke zomerseizoen is Oostende terug van de Oostendenaren. Dat wordt gevierd op de Oostendedag, die deze keer samenvalt met autoloze zondag. Van een vrijetijdsmarkt en poëziefestival tot een zeepkistenrace en springkastelenparcours, er is van alles te doen op zondag in Oostende.
“We willen de Oostendenaar echt in de watten leggen”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). Inwoners kunnen bij de start van de Oostendedag terecht in een ontmoetingscentrum in hun buurt voor een drankje. Daarna kunnen ze genieten van tal van activiteiten in het autovrije centrum van de stad. Er is een vrijetijdsmarkt in cultuurcentrum De Grote Post. Augustijn Vermandere komt optreden op het St. Petrus- en -Paulusplein.
In het kader van de autoloze zondag kan je op de Visserskaai je fiets laten markeren of herstellen. Op het Wapenplein kunnen kinderen ‘gekke fietsen’ uitproberen op een parcours over het plein. Het poëziefestival WoordZee brengt onder andere ‘Bewogen verzen’ op verschillende locaties in de stad.
Het centrum van de stad zal tot 18 uur autovrij zijn.

bron: Belga