Weerbericht – Mooie najaarszondag

We krijgen zondag mooi najaarsweer met maxima tot 24 graden. Dat meldt het KMI. Maandag wordt het bewolkt met kans op lichte neerslag. Nadien wordt het opnieuw droog met soms wat wolkenvelden. Het wordt frisser.
Zondag kunnen we dus genieten van zonnig en erg zacht weer. Soms zijn er wat hoge wolkenvelden te zien. Maxima rond 23 à 24 graden landinwaarts, aan zee is het met zo’n 20 graden koeler. In de nacht is het eerst licht bewolkt. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe vanaf de kust maar het blijft nog grotendeels droog. Minima tussen 9 en 16 graden.
Maandag neemt de bewolking toe vanuit het noorden. Een zwakke storing trekt geleidelijk van noord naar zuid door het land met meestal lichte regen. De maxima schommelen tussen 18 graden aan de kust en 23 graden in het uiterste zuidoosten. De wind is zwak tot matig en ruimt van zuidwest naar noordelijke richtingen.
Dinsdag beïnvloedt een hogedrukwig gunstig ons weer. Het blijft droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 17 en 20 graden.
Woensdag blijft het droog, onder invloed van een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. Het is meestal gedeeltelijk bewolkt. De maxima schommelen rond 17 of 18 graden in het centrum van het land.
Donderdag is er veel zon en blijft het droog. De maxima liggen rond 20 graden in het centrum van het land.
Vrijdag blijft het droog en is het overwegend zonnig. De maxima schommelen rond 20 of 21 graden in het centrum van het land.
Zaterdag verloopt nazomers met veel zon en maxima tot 26 graden in het centrum van het land.

bron: Belga