WB VELDRIJDEN IOWA - Rochette verrast met zege in Wereldbeker

door
Belga
Leestijd 2 min.

Maghalie Rochette heeft de Wereldbeker in het Amerikaanse Iowa op haar naam geschreven. De Canadese soleerde naar de zege, voor de Tsjechisch Katerina Nash en de Amerikaanse Clara Honsinger die finishte op 15 seconden. Eerste landgenote is Loes Sels op een 15de plaats In Iowa reden de dames hun wedstrijd na de heren en was het deelnemersveld behoorlijk onthoofd met zeven afwezigen uit de top tien van de UCI-ranking. Het zorgde ervoor dat enkele nieuwe namen het mooie weer maakten. Inge van der Heijden, wereldkampioene bij de beloften nam een kanonstart, ook Ellen Van Loy reed gezwind mee, net zoals Evie Richards. Maud Kaptheijns, winnares in Eeklo vorige week, bezette de vierde plaats.

Al snel zou de Britse Richards het commando overnemen, gevolgd door de Nederlandse van der Heijden en de Canadese Maghalie Rochette, die in de zandbak eerder ten val was gekomen. De Canadese verpinkte evenwel niet en zou afstand nemen van de anderen in ronde twee. Richards volgde op dertien tellen, daarna zagen we een groepje van vier, met onder meer Katerina Nash.

Richards moest haar inspanning bekopen en zakte weg in de tweede helft, de Tsjechische Nash stampte door in de achtervolging en bracht ook Clara Honsinger mee naar voren in de vierde van zes rondes.

Even leek het er op dat Nash meteen zou doorstomen, maar blijkbaar had ook zij zich vergaloppeerd en toen Rochette versnelde in de voorlaatste ronde moest Nash een gaatje laten. Ook Honsinger had geen antwoord klaar. Ondanks nog een ultieme poging in de slotronde beende Nash de Canadese niet meer bij. Ze pakte de zege, haar eerste in de Wereldbeker, voor Nash en Honsinger en dat twee weken nadat ze zilver veroverde op het WK e-mountainbike dat in Canada voor het eerst werd georganiseerd en acht deelnemers kende.

bron: Belga