WB VELDRIJDEN IOWA - "Dit is een droom die uitkomt"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Magalie Rochette heeft de grootste zege uit haar carrière beet met de overwinning in de Wereldbeker in Iowa. Ze soleerde naar de zege na een wedstrijd waarin ze driekwart van de tijd domineerde. "Dit is een droom die uitkomt", aldus Rochette na afloop. De 26-jarige Rochette liet na afloop haar tranen de vrije loop in Iowa. De Canadese won eerder deze maand twee kleinere crossen in het Amerikaanse Rochester, haar derde zege is meteen een Wereldbeker. "Ik droomde al zo lang van dit moment", zei ze bij Play Sports. "Ik geloofde wel dat het mogelijk was, dat moet je ook doen, het is belangrijk om dat te doen, daarvoor sta je op, train je, werk je hard en het motiveert je om tot het uiterste te gaan, maar kijk nu is het zo ver, heb ik die zege beet en dat overvalt me toch, ik verkeer een beetje in een shock. Dit is ongelooflijk."

Rochette viel in het begin van de wedstrijd in de zandbak, maar liet zich daardoor niet uit het lood slaan. Ze was sterk op de hellingen, reed weg in de tweede ronde, maar zag Nash en Honsinger nog terugkomen iets voorbij halfweg cross. "Toen ze me terug pakten, dacht ik gewoon: 'ik blijf gaan op die hellingen' en dat deed ik gewoon. Ik versnelde, had een gaatje en bleef gas geven tot het eind, met resultaat."

"Ik ben zeer emotioneel, maar dat is omdat iedereen die nauw met mijn carrière bezig is, hier aanwezig is in Iowa. Mijn vriend, familie, Katerina Nash is ook heel belangrijk voor mij. Ze was mijn vroegere ploegmate, mijn mentor, ik heb zo veel geleerd van haar en ik wilde zo graag op het podium staan ooit. Nu staan we beiden op het podium, dit is zo cool, zo geweldig."

bron: Belga