WB VELDRIJDEN IOWA - Aerts kan leven met tweede plek

door
Belga
Leestijd 2 min.

Toon Aerts won vorig jaar de Wereldbekers in Iowa en Waterloo, deze keer moet hij vrede nemen met een tweede plaats "In het begin van de wedstrijd ging het vrij goed, maar daarna moest ik iets te veel focussen op 'de mannen de Rode Brigade' (Pauwels Sauzen-Bingoal), ze waren met veel vooraan", aldus Aerts bij PlaySports. "Maar goed, ik kon me goed handhaven vooraan en kon de klim altijd vooraan aanvatten en dat was hier heel belangrijk en op een gegeven moment kon ik daar dan samen met Eli naar boven rijden."

Het duo sloeg een gaatje, maar een ronde later moest Aerts naar adem happen toen Eli versnelde. "Die inspanning had me veel krachten gekost en ik heb mezelf daar opgeblazen. Ik kreeg opeens ook een klop van de hitte en kon dat hoge tempo niet meer rijden en dan zat de overwinning niet meer in", aldus Aerts. "Het parcours was lastig, samen met de hitte, dat maakte het zwaar. Ik hoop dat tegen volgende week de jetlag ook beter verteerd heb dan vandaag."

Daan Soete toonde zich bijzonder verheugd met zijn derde plaats, nadat hij de sprint won van Gianni Vermeersch. "Ik had in het midden van de wedstrijd even een dipje", zei hij. "Ik bleef dan gewoon mijn eigen tempo rijden, wilde mijn finale inspanning niet te vroeg aanzetten, want dan zou ik mezelf bij deze hitte opblazen. Het is niet dat het zo warm was, maar die vochtigheid is enorm en je zweet dan enorm. Ik kwam dan nog terug en dan volgde de sprint. Gianni zette van ver aan, ik kon hem voorbij, hij deed ook de deur niet dicht, en ik pak de derde stek. Hier ben ik heel blij mee."

bron: Belga