Twee kinderen omgekomen bij brand in Nederlandse Strijbeek

Bij een brand in een woning in het Brabantse Strijbeek, net over de grens in Nederland, zijn twee kinderen om het leven gekomen. De brand brak even voor middernacht uit in een houten woning in een bosrijk gebied. Een vrouw die daar woonde en nog een derde kind konden tijdig uit de woning ontsnappen.
Een woordvoerder van de politie spreekt van een “drama”. De kinderen van nog geen 10 jaar oud zijn niet van de vrouw, maar waren bij haar aan het logeren. Zij is de grootmoeder van een van de twee kinderen die zijn omgekomen. Het andere slachtoffer was een vriendje.
Bij de brand is de vrouw gewond geraakt, net als de vader van een van de kinderen. Hij sliep in een naastgelegen chalet en wilde de brandende woning ingaan om de kinderen te redden. Beiden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De families van de slachtoffers krijgen medische en psychische zorg. De omgeving van de woning is gemarkeerd als plaats delict, al gaat de politie niet uit van opzet. De woning is door het vuur grotendeels verwoest. Wat de brand heeft veroorzaakt, is niet bekend.

Bron: Belga