Honderden demonstranten blokkeren ingang autosalon Frankfurt

Honderden demonstranten blokkeren ingang autosalon Frankfurt
Honderden demonstranten blokkeren ingang autosalon Frankfurt

Enkele honderden manifestanten blokkeren de toegang tot het internationaal Autosalon in de Duitse stad Frankfurt. Met hun vreedzame actie willen ze een halt toeroepen aan de macht van de auto-industrie. De manifestanten waren gekleed in witte kostuums en droegen borden met daarop boodschappen als “Breek de macht van de autobedrijven”. “We nemen een duidelijk standpunt in tegen de destructieve auto-industrie. Dit autosalon is daar nog steeds het symbool van”, aldus de demonstranten.

Gisteren betoogden al 25.000 mensen aan de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt, 18.000 van hen waren met de fiets gekomen.

Op het Autosalon onthulden de autobouwers eerder deze week nieuwe modellen en de Duitse bondskanselier Angela Merkel feliciteerde de auto-industrie voor haar inspanningen voor klimaatneutrale technologieën. Maar volgens milieuactivisten doet de industrie net te weinig inspanningen om af te zien van de verbrandingsmotoren en definitief over te stappen naar elektronisch gedreven en klimaatneutrale vormen van mobiliteit.

Bron: Belga