EK volley (m) - Bondscoach na zege tegen Duitsland: "Riem mag er nu zeker niet af"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Red Dragons hebben zaterdag gestunt op het EK volleybal door Europees vicekampioen Duitsland te kloppen. "Het publiek heeft ons mee naar de overwinning geschreeuwd", verklaarde bondscoach Brecht Van Kerckhove na de intense vijfsetter in het Brusselse Paleis 12. Voor het EK had de Belgische T1 aangegeven te hopen op een stunt tegen Duitsland of Servië, bovenop zeges in de andere groepsmatchen, om zo wereldkampioen Polen te ontlopen in de achtste finales. "Dit was een heel belangrijke wedstrijd voor ons. Als we de eerste of tweede plaats in onze poule ambiëren, dan moesten we vandaag winnen. Dit geeft ons wat ademruimte. Maar we gaan het nu zeker niet rustiger aan doen. Morgen kan Spanje sterk voor de dag komen. De riem mag er zeker niet af, al betekent dat niet dat je nu niet mag genieten van die mooie overwinning."

De vierde set verloren de Red Dragons met tien punten verschil, in de tiebreak wisten ze echter de knop om te draaien. "Het was niet moeilijk om mijn spelers daar mentaal klaar voor te maken", zei Van Kerckhove. "We verloren twee sets vrij zwaar, maar we staken de koppen bij elkaar. We bekeken die tiebreak als een nieuwe wedstrijd. Plots hadden we wel weer controle."

Van Kerckhove maakte zich geregeld druk over beslissingen van de lijnrechters. "Sorry, maar dat is typisch Belgisch. We hebben Belgische lijnrechters. Ik zeg helemaal niet dat ze voor ons moeten fluiten, maar alles floten ze in ons nadeel. Om maar zeker niet het verwijt te krijgen dat ze ons bevoordelen. Daar werd ik wel lastig van."

"Ik onthoud dat we in moeilijke momenten rustig zijn gebleven. Het was echt zwaar, maar we bleven naar oplossingen zoeken", besloot Van Kerckhove.

bron: Belga