Cambio vervangt zowat 9.400 privéwagens

Cambio vervangt zowat 9.400 privéwagens

Cambio haalt met zijn wagenpark zowat 9.400 personenwagens van de baan. Dat berekent het autodeelbedrijf naar aanleiding van zijn 15e verjaardag. Gemiddeld vervangt een cambio-auto dertien auto’s in privébezit. Zo worden ongeveer 18 voetbalvelden aan parkeerplaatsen uitgespaard. Zowat 21.000 Vlamingen maken gebruik van de deelwagens van Cambio. Die zijn beschikbaar aan 320 ophaalpunten in 40 Vlaamse steden en gemeenten. Het gaat om 722 voertuigen, die bestuurders kunnen boeken met een app. Na gebruik parkeren ze de auto in een Cambio-stelplaats. Op die manier moeten ze zelf geen auto aankopen en onderhouden en is het voertuig beschikbaar voor meerdere bestuurders.

Dat betekent dat 9.400 wagens niet meer in privébezit zijn, blijkt uit een tweejaarlijkse
bevraging onder cambio-gebruikers. Eén cambio-wagen vervangt tot 13 private wagens. Naar aanleiding van haar verjaardag lanceert cambio een tijdelijk proefaanbod en kunnen nieuwe klanten zich gratis inschrijven.

Zo wil het bedrijf het aantal klanten ook in de toekomst verder zien groeien. Op 22 september 2004 opende cambio haar eerste autodeelstandplaatsen in Gent, waar aan 3 ophaalpunten auto’s werden aangeboden. Sindsdien komen er elk jaar zowat 20 procent klanten bij. België telt in 2019 40.000 Cambio-gebruikers, vooral singles en mensen met een partner (64%). Mensen met kinderen zijn goed voor 36 procent van de klanten.

bron: Belga