Belgen in het buitenland - Invaller De Bruyne lijdt met Manchester City tegen Norwich zeldzame nederlaag

Manchester City heeft zaterdag op de vijfde speeldag van de Engelse Premier League zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Het ging met 3-2 de boot in bij Norwich en verloor zijn eerste competitiewedstrijd sinds 29 januari. Rode Duivel Kevin De Bruyne viel pas in na de rust. Waarom De Bruyne op de bank moest beginnen is niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk gunde coach Pep Guardiola hem gewoon wat rust. Goed pakte het niet uit, want na 28 minuten stond Norwich al 2-0 voor. Kenny McLean (18.) opende de score, Todd Cantwell verdubbelde de voorsprong tien minuten later. Sergio Agüero (45.) zorgde op slag van rust wel voor de aansluitingstreffer, maar kort na de pauze maakte PL-Speler van de Maand Teemu Pukki (50.) er zowaar 3-1 van. Rodri (88.) maakte in het slot een tweede aansluitingstreffer voor de bezoekers, maar verder dan 3-2 kwamen de Citizens niet meer. Met tien op vijftien staat Manchester City na vijf wedstrijden tweede, de kloof op leider Liverpool bedraagt al vijf punten. Norwich is twaalfde met zes punten.

In Nederland won AZ met 5-1 van Sparta Rotterdam. Stijn Wuytens maakte de wedstrijd vol voor de thuisploeg uit Alkmaar, Dante Rigo deed hetzelfde aan de overkant.