Advocaat Christophe Henrotay verbolgen over aanhoudingsbevel

Advocaat Christophe Henrotay verbolgen over aanhoudingsbevel

Dimitri de Béco, de advocaat van voetbalmakelaar Christophe Henrotay, is verbolgen dat zijn cliënt in Monaco het voorwerp heeft uitgemaakt van een internationaal aanhoudingsbevel, uitgevaardigd door de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise. “Zes maanden geleden hebben we de onderzoeksrechter al gemeld dat mijn cliënt bereid was naar België te komen om op alle vragen te antwoorden”, zegt de strafpleiter. “Er was dan ook geen enkele reden om dat aanhoudingsbevel uit te schrijven. Dit is misbruik van de voorlopige hechtenis.” “Mijn cliënt is sinds bijna 20 jaar een gerespecteerd spelersmakelaar”, zegt meester de Béco. “Toen zijn kantoren in Luik zes maanden geleden doorzocht werden, heb ik meteen gereageerd en de onderzoeksrechter gemeld dat mijn cliënt op elk moment bereid was naar België te komen om op alle vragen te antwoorden, en dat hij de hele boekhouding van zijn bedrijven ter beschikking stelde van de onderzoeksrechter, mocht dat nodig zijn.”

Volgens de advocaat kwam op zijn brief geen enkele reactie, tot dinsdag: “Toen mijn cliënt in de vroege ochtend thuis werd opgepakt, om vervolgens verhoord te worden over elementen waarover de speurders al maanden beschikten, en waarover mijn cliënt, die erbij blijft dat hij geen enkele inbreuk heeft gepleegd, alle nodige antwoorden heeft verschaft. Er werd vervolgens een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd zonder enige geldige reden, aangezien hij zelf had aangeboden naar België te komen.”

“Het resultaat is dat de onderzoeksrechter en de speurders teruggekeerd zijn naar België maar mijn cliënt in Monaco in de cel zit, wachtend op zijn uitlevering naar België”, gaat de advocaat verder. “Intussen hebben wij geen toegang tot het dossier en kunnen we ons zelfs niet naar behoren verdedigen. Dit heeft geen enkel nut, behalve dan mijn cliënt moreel en mediatiek breken. Merk ook op dat hij in 2017 al buiten vervolging werd gesteld voor dezelfde transfer als waarover hij nu vooral ondervraagd is.”

bron: Belga