Vijfde dode door overstromingen in Spanje

Vijfde dode door overstromingen in Spanje
Vijfde dode door overstromingen in Spanje

De hevige regenval en de overstromingen die het zuidoosten van Spanje sinds dinsdag teisteren, hebben een vijfde slachtoffer geëist. Er zijn ook al 3.500 inwoners geëvacueerd. Het laatste slachtoffer, een man, is omgekomen in de regio Redovan, een vijftigtal kilometer ten zuidwesten van de stad Alicante, laat een woordvoerder van de hulpdiensten weten.
Eerder op de dag werd het levenloze lichaam van een 36-jarige man gevonden tussen de dorpen La Jamula en Salazar in Andalusië. AFP vernam van een woordvoerder van de hulpdiensten dat het lichaam niet ver van zijn wagen werd opgemerkt door een helikopter. Nog op vrijdag was in Almeria een man omgekomen in zijn auto in een ondergelopen tunnel.
Donderdag hadden de hulpdiensten al bekendgemaakt dat een 61-jarige man en zijn 51-jarige zus om het leven waren gekomen.
Meer dan 3.500 mensen zijn al uit hun woningen geëvacueerd en 74 wegen werden afgesloten voor verkeer, zei de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska. Volgens hem zijn 3.000 militairen en leden van de Civiele Bescherming in de weer met hulpacties. De luchthavens van Murcia en van Almeria werden gesloten, verschillende vluchten werden geannuleerd of afgeleid naar andere luchthavens.
Rond Valencia konden 536.000 leerlingen niet naar school door het noodweer.

bron: Belga