Verhoor Herman Van Holsbeeck gaat verder

Verhoor Herman Van Holsbeeck gaat verder

Voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck wordt vandaag verder verhoord over mogelijk gesjoemel met transfers in zijn periode bij de Brusselse club. In de loop van de dag zal de man voorgeleid worden bij onderzoeksrechter Michel Claise, die moet beslissen of de man in verdenking gesteld en aangehouden wordt. Het federaal parket en de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise voeren al enkele maanden een gerechtelijk onderzoek naar witwaspraktijken en bendevorming. Dat onderzoek spitst zich onder meer toe op de financiële constructies rond de uitgaande transfer van Alexander Mitrovic en Chancel Mbemba naar de Engelse voetbalclub Newcastle, en de transfer van Youri Tielemans naar AS Monaco.

Eerder vonden al huiszoekingen plaats op het trainingscentrum van de club in Neerpede, in het stadion van RSC Anderlecht, op de zetel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Laken, en in Schaarbeek, bij een makelaarsbureau, en dinsdag en woensdag vielen speurders binnen op vier adressen in Monaco, twee in België en één in Londen. Daarbij werden spelersmakelaar Christophe Henrotay en zijn rechterhand Christophe Cheniaux opgepakt. Beiden werden aangehouden en in verdenking gesteld voor witwassen, private corruptie, valsheid in geschrifte en bendevorming. Het gerecht nam ook 3 luxewagens, 7 miljoen euro, een boot en 2 appartementen in beslag.

Gisteren werd dan Herman Van Holsbeeck opgepakt voor verhoor omdat de speurders willen achterhalen of hij ook een rol heeft gespeeld bij de beweerde frauduleuze praktijken. Vermoed wordt dat Van Holsbeeck in het zwart, en zonder medeweten van RSC Anderlecht, een vergoeding zou hebben opgestreken voor die transfers.

bron: Belga