S&P bevestigt AA-rating voor Brussels Gewest

Het ratingbureau Standard & Poor’s (S&P) bevestigt de AA-rating van het Brussels gewest. Dat blijkt uit het rapport dat vrijdag bekendgemaakt is. “Met deze rating blijft het Brussels Gewest een betrouwbare overheid en een plek waarin het goed investeren is”, reageert Brussels minister van Financiën en Begroting Sven Gatz (Open Vld). S&P motiveert haar positieve evaluatie op basis van de verwachting dat het Gewest een gematigd schuldniveau en een begrotingsevenwicht zal aanhouden, waarbij het buiten begrotingsdoelstelling houden van de groeibevorderende strategische investeringen geplafonneerd blijft op 500 miljoen euro.
Het ratingbureau stelt dat het gewest over een zeer proactief en bekwaam financieel management beschikt dat een zeer sterke capaciteit heeft om aan de financiële verplichtingen tegemoet te komen en de schuld van de regio binnen de perken houdt.
Volgens minister Gatz is dat vooral te danken aan zijn voorganger, partijgenoot Guy Vanhengel. Gatz belooft om ook in de toekomst deze rating te behouden. “Die bepaalt immers aan welke voorwaarden het Gewest kan lenen op de kapitaalmarkt”, klinkt het.

bron: Belga