Orkaan Dorian – Nog 1.300 slachtoffers nog niet gelokaliseerd op Bahama’s

Orkaan Dorian - Nog 1.300 slachtoffers nog niet gelokaliseerd op Bahama's
Orkaan Dorian - Nog 1.300 slachtoffers nog niet gelokaliseerd op Bahama's

De autoriteiten op de Bahama’s proberen nog zo’n 1.300 mensen te lokaliseren, tien dagen na de doortocht van orkaan Dorian in het noordwesten van de archipel. Dat hebben de veiligheidsdiensten donderdag meegedeeld. Eerder was er nog sprake van 2.500 vermisten. De autoriteiten hebben dat aantal drastisch kunnen laten dalen door de lijst van mensen die door hun familie als vermist zijn opgegeven te vergelijken met de lijst van mensen die in noodopvang zijn ondergebracht, klinkt het
De officiële dodentol ligt nog op 50, maar het cijfer kan nog oplopen. Politiechef Anthony Ferguson roept de bevolking op om geduld te hebben aangezien de zoekoperaties moeizaam verlopen. Zo’n 2.000 mensen worden nog opgevangen in centra op het eiland New Providence en 150 op Grand Bahama.
De secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, kondigde aan dat hij vrijdag naar de Bahama’s zal afreizen. Hij riep de internationale gemeenschap op om de bevolking en regering van de Bahama’s te steunen en om ambitieuzer te zijn in de strijd tegen klimaatverandering.
Volgens het nationale orkaancentrum (NHC) van de VS wordt een nieuwe wolkenmassa gevormd boven de Atlantische Oceaan. Daarom waarschuwt het voor een nieuwe tropische storm die de Bahama’s en Florida kan treffen.

Bron: Belga