"Ik mis het gevoel profspeelster te zijn", verklaart Kim Clijsters tweede comeback

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kim Clijsters maakt volgend jaar een tweede comeback in het tennis. Dat heeft ze vandaag in een filmpje op Twitter bevestigd. "Wat wil ik echt in het leven? De voorbije zeven jaar ben ik voltijds mama geweest. En ik hou ervan, echt waar. Maar ik hou er ook van een professioneel tennisster te zijn. En eerlijk gezegd mis ik dat gevoel. Dus wat als ik die twee nu eens combineerde? Kan ik een liefhebbende moeder van drie zijn en de best mogelijke tennisster? Laten we ervoor gaan. Laten we nog één keer een comeback maken. Ik zie jullie in 2020", zegt Clijsters in het filmpje.

In een persbericht geeft de Limburgse meer uitleg. "Ik vind het zo opwindend te kunnen aankondigen dat ik mijn tweede comeback op de WTA Tour zal maken. Hoewel er mij de volgende vier maanden veel werk wacht, is mijn grootste motivatie de persoonlijke uitdaging, zowel fysiek als mentaal. Ik wil mezelf opnieuw testen. Op mijn 36e voel ik mij te jong om op pensioen te zijn. Er zijn zoveel inspirerende atleten en moeders die in competitie zijn. Ik kan niet wachten om terug op de courts te zijn en na te gaan wat mogelijk is nadat je drie kinderen hebt gekregen."

Clijsters hoopt in januari haar terugkeer te kunnen vieren tijdens de toernooien in Australië. Sinds begin dit jaar is ze opnieuw aan het trainen. Nadat ze bepaalde fysieke doelstellingen bereikte, met onder meer een geslaagde test in mei op het gras van Wimbledon, heeft ze besloten nog een laatste hoofdstuk aan haar carrière te breien. Ze zal opnieuw gaan samenwerken met haar ex-coach Carl Maes en osteopaat Sam Versleghers. In de komende weken wil ze haar team verder uitbreiden.

Clijsters maakte in 2009 na twee jaar een eerste comeback en die bleek een schot in de roos. Ze won nog drie van haar vier grandslamtitels. Eind 2012 zegde ze het circuit opnieuw vaarwel.

De voormalige nummer één van de wereld won in totaal 41 WTA-titels, waaronder vier grandslams (US Open 2005, 2009 en 2010, Australian Open 2011) en drie keer de Masters. Twintig weken stond ze bovenaan de WTA-ranking.

bron: Belga