Champions League (v) - Anderlecht debuteert in knock-outfase met gelijkspel tegen Kazygurt

De vrouwenploeg van Anderlecht is donderdagavond in zijn debuutmatch in de knock-outfase van de Champions League op een gelijkspel blijven steken. In het Lotto Park eindigde de heenwedstrijd in de halve finales tegen het Kazachse BIIK-Kazygurt op 1-1. De terugmatch in Simkent vindt woensdagnamiddag 25 september plaats. Anderlecht slaagde er voor het eerst in om zich via de groepsfase de plaatsen voor de eindronde van het kampioenenbal. Met Kazygurt lootten de vrouwen van coach Patrick Wachel een haalbare tegenstander, die eveneens poules moest overleven om de knock-outfase te halen.

In de eerste helft viel er weinig te beleven in het Astridpark. Pas na de pauze barstte de partij los. Na een overtreding van Sheryl Merchiers ging het leer op de stip. De Kazachen kwamen zo via Litvinenko (54.) op voorsprong. Laura Rus was aan de rust ingevallen, maar zou slechts twintig minuten voetballen. De Roemeense werd ingebracht om doelpunten te maken, maar werd in de 66e minuut met twee keer geel van het veld gestuurd. Paars-wit bleef echter niet bij de pakken zitten. Britt Vanhamel (71.), de zus van Beerschot-doelman Mike, kopte uit een hoekschop de gelijkmaker binnen. Charlotte Tison miste tien minuten voor tijd nog de winnende treffer voor Anderlecht, dat vol risico op zoek ging naar winst.

De terugwedstrijd wordt over twee weken, op 25 september in Kazachstan gespeeld. De aftrap is voorzien om 12u00 Belgische tijd.