BIZAR. Nederlandse YouTubers in Amerikaanse gevangenis na verboden bezoek aan militaire basis Area 51

BIZAR. Nederlandse YouTubers in Amerikaanse gevangenis na bezoek aan militaire basis Area 51
Facebook / Nye County Sheriff's Office

Twee vloggende Nederlanders zijn aangehouden in Nye County in de Verenigde Staten. De twintigers probeerden de beveiligde Area 51 binnen te komen. Het duo riskeert een celstraf van zes maanden.

Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) werden ontdekt in hun auto op de Nevada National Security Site, nabij het ‘aliengebied’ Area 51. Ze waren al een paar kilometer op het terrein.

Buitenaards leven?

De vloggers wilden poolshoogte nemen van het vermeende buitenaardse leven en het terrein verkennen. Aan de politie verklaarden ze bewust de ‘verboden toegang’ borden te hebben genegeerd.

Toen duidelijk werd dat het duo filmpjes wilde maken voor hun YouTube-kanalen besloot de politie de auto te onderzoeken. Er werden camera’s, een drone, laptops en opnames gevonden. De Nederlanders zitten nu vast in de gevangenis van Nye County bij Las Vegas. De politie plaatste er een video over op Facebook.

Lef tonen

Op social media zijn de reacties op de arrestatie wisselend. De één is van mening dat de jongens dom bezig waren en „nu eens leren dat de wet in Amerika wel wordt gehandhaafd”, de ander vindt juist dat de vloggers lef hebben getoond om een poging te doen zo’n geheimzinnige locatie in beeld te brengen.