Debjani, Bouchikhi en Maudens worden opgevist voor WK

Debjani

Drie Belgische atleten zijn al zeker dat ze door de Belgische atletiekbond (KBAB) worden opgevist voor het WK in Doha: Ismael Debjani, Soufiane Bouchikhi en Hanne Maudens. Ze lieten vandaag aan Belga weten dat ze persoonlijke bevestiging kregen van de KBAB. Gisteren liet de KBAB weten dat ze voor het WK in Doha zou afwijken van haar principe van de aflopen jaren. Toen werd streng vastgehouden aan de eigen criteria en werden uitnodigingen voor atleten door de internationale atletiekfederatie (IAAF) meestal afgeslagen. Nu zullen alle uitnodigingen aanvaard worden, zo liet de KBAB weten in een persbericht.

Ismael Debjani op de 1.500 meter, Soufiane Bouchikhi op de 10.000 meter en Hanne Maudens op de zevenkamp misten alledrie nipt hun limiet, en kregen ondertussen bevestiging dat ze hun koffers mogen pakken voor Doha.

Nafissatou Thiam (zevenkamp), Anne Zagré (100m horden), Hanne Claes (400m horden), Paulien Couckuyt (400m horden), Claire Orcel (hoogspringen), Isaac Kimeli (5000m), Robin Hendrix (5000m), Thomas Van der Plaetsen (tienkamp) en Ben Broeders (polsstokspringen) hadden hun ticket al op zak, net als de drie estafetteploegen (Tornados, Cheetahs en het gemengde team).

De komende dagen worden er naar alle waarschijnlijkheid nog meer atleten opgevist. De grootste kanshebbers zijn Jonathan Sacoor (400m), Philip Milanov (discuswerpen), Fanny Smets (polsstokspringen) en Michael Obasuyi (110m horden). Ook Kevin Borlée (400m), Renée Eykens (800m), Thomas De Bock, Nina Lauwaert en Hanna Vandenbussche (allen marathon) zijn niet kansloos, vooral als er nog enkele buitenlandse atleten afhaken.

Het WK atletiek in Doha vindt plaats van 27 september tot 6 oktober.

bron: Belga