Tyfoon Faxai gijzelt circa 17.000 passagiers op Narita-luchthaven in Tokio

Tyfoon Faxai gijzelt circa 17.000 passagiers op Narita-luchthaven in Tokio

De tyfoon Faxai heeft vele uren zo’n 17.000 reizigers vastgehouden op de luchthaven Tokio-Narita. Door de stormwinden waren de verbindingen met trein en bus onmogelijk geworden, zegt de luchthavenuitbater. In totaal hebben 16.900 passagiers die gisteren op de Narita-luchthaven zijn gearriveerd vele uren moeten wachten eer ze naar de Japanse hoofdstad konden doorreizen. Tokio ligt op een goede 60 kilometer van de luchthaven.

Pas vandaag konden de bussen en treinen hun gewone dienst hernemen. Dat leidde tot veel klachten van passagiers. Zij werden niet geïnformeerd en om een taxi te nemen stonden er ellenlange rijen.

“We hebben informatie in het Japans en in het Engels gegeven op de borden en er werden aankondigingen omgeroepen in vier talen, waaronder Chinees en Koreaans”, zei een woordvoerder van de luchthaven. Hij voegde eraan toe dat er duizenden flesjes water zijn uitgedeeld. Hij zei ook dat er lessen uit zullen getrokken worden, zeker met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar.

bron: Belga