KSV Roeselare wordt failliet verklaard door de Ondernemingsrechtbank van West-Vlaanderen

KSV Roeselare wordt failliet verklaard door de Ondernemingsrechtbank van West-Vlaanderen

De Ondernemingsrechtbank van West-Vlaanderen heeft dinsdag 1B-club KSV Roeselare failliet verklaard. De club bevestigde het nieuws via woordvoerder Evert Stroobant. Het bestuur en curator Yves François zitten later vanavond samen om de verdere stappen van de club te bespreken. Het faillissement zou voortkomen uit onbetaalde rekeningen bij een lokale horecazaak. “We hadden het gevoel dat alles eindelijk in orde zou komen na een moeilijke periode, en nu volgt deze mokerslag”, liet Stroobant optekenen.

De club had het al langer financieel moeilijk. In 2016 werd met de Chinese zakenvrouw Liu Hawken een overnemer gevonden die de club nieuw leven inblies.

“We hadden eindelijk het gevoel dat alles op zijn pootjes terecht kwam na een moeilijke periode”, zei Stroobant daarover. “Er was zelfs sprake van extra investeringen. Het nieuws van het faillissement komt dan ook erg onverwacht, zowel voor de club als voor ons als werknemers. Vanavond volgt overleg tussen alle betrokken partijen om te bekijken hoe het verder moet. Later op de avond zal nog officiële communicatie verspreid worden.”

KSV Roeselare ontstond in 1999 na een fusie tussen KSK Roeselare en KFC Roeselare. De club degradeerde in 2010 na vijf seizoenen uit de hoogste voetbalklasse. De West-Vlamingen stonden op dit moment voorlaatste in de Proximus League, met twee punten na vijf speeldagen.

bron: Belga