Gents stadsbestuur wil uitleg over miljoenenverlies in Ghelamco-boekhouding

Gents stadsbestuur wil uitleg over miljoenenverlies in Ghelamco-boekhouding

De Gentse schepen van Stadsontwikkeling Sami Souguir (Open VLD) vraagt aan voormalig schepen Christophe Peeters (Open VLD) uitleg over een miljoenenverlies in de boekhouding van de nv Buffalo, die het Ghelamco-stadion moest beheren. Het gaat om meer dan 3 miljoen euro. Het boekhoudkundige verlies zou bij het Stadsontwikkelingsbedrijf Gent (SoGent) terecht kunnen komen, en dus door de stad Gent verrekend moeten worden. Maar het kabinet van Souguir verklaart dat er in eerste instanties bijkomende informatie nodig is om de constructie die verantwoordelijk is voor het verlies, in te schatten.

Er circuleren ook vragen rond de transfer van een stuk parking die de nv Buffalo onder de waarde heeft overgeheveld naar de cvba Arteveldestadion. Een onduidelijke transactie, die vragen oproept door een verlies van zowat 800.000 euro.

Peeters is niet langer schepen van Financiën maar nog steeds gedelegeerd bestuurder van de cvba Arteveldestadion. De kosten zijn gemaakt voordat het stadion gebouwd werd en het is nog niet duidelijk of ze effectief verhaald zullen worden op de stad Gent, zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

Of dat antwoord zal volstaan, is afwachten. De kwestie zal over twee weken op de gemeenteraad besproken worden.

bron: Belga