BIZAR. Vrouw stapt in het huwelijksbootje met… een boom

Foto R.V.

Een Britse vrouw is gehuwd met een boom en is ook van plan om haar familienaam te veranderen ter ere van de ‘soort’ waarmee ze getrouwd is. De 34-jarige bruid, Kate Cunningham, deed het als protest tegen de geplande aanleg van een nieuwe weg.  

De familie en vrienden van Kate Cunningham keken toe terwijl de bizarre huwelijksceremonie werd gehouden in een park nabij Liverpool. De moeder van twee besloot met de boom te trouwen om te protesteren tegen de aanleg van een nieuwe snelweg. Ze droeg een olijfgroene jurk, een zelfgemaakte rok en groene pumps voor de symbolische ceremonie. 

Kate Rose Elder

De activiste zei aan de Liverpool Echo dat ze haar naam wil wijzigen naar Kate Rose Elder. “Mijn vriend steunt mijn beslissing zeer”, klonk het ook. “Mijn oudste zoon was aanvankelijk beschaamd toen ik hem vertelde dat ik het ging doen, maar nu heeft hij besloten om naar de ceremonie te komen. Het betekent veel voor hem om daar te zijn.”

Foto R.V.

Plaatselijke bewoners voeren al lange tijd een campagne tegen de bouw van een 5 km nieuwe snelweg door een natuurgebied. Het voorstel is bedoeld om verkeersopstoppingen te verlichten bij de haven in Liverpool.