Kyra Gantois deelt gewaagde foto: “Ik schaam me niet voor mijn rondingen”

Belga / Nicolas Maeterlinck

Milieuactiviste Kyra Gantois heeft op Instagram een artistieke naaktfoto gedeeld. Daarmee wil ze aangeven dat je bent wie je bent, en dat daar niets mis mee is.

Kyra Gantois haalde onlangs de voorpagina van zowat alle kranten toen ze aankondigde dat ze niet langer deel wil uitmaken van de klimaatbeweging ‘Youth For Climate’. Die had ze nochtans samen met Anuna De Wever opgericht, maar Kyra was het naar eigen zeggen “beu om behandeld te worden als een stuk vuil”.

Body positivity

De 20-jarige klimaatactiviste plaatste donderdagmiddag een gedurfde foto op Instagram. Daarop poseert ze naakt met haar rug naar de camera. Met het kiekje wil ze body positivity promoten. “Welk maatje je ook hebt, je kan zowel vanbinnen als langs de buitenkant mooi zijn. Er wordt ons steeds gezegd wat mooi is en wat niet, maar zo hoort het niet. Mijn rondingen maken deel uit van mezelf en daar is niets beschamends aan. Of ik mij nooit slecht voel of schaam voor mijn lichaam? Zeker wel. Maar niemand heeft het recht om over jouw lichaam te oordelen”, schrijft ze bij het kiekje.