Orkaan Dorian – Queen betuigt medeleven aan slachtoffers orkaan

Orkaan Dorian - Queen betuigt medeleven aan slachtoffers orkaan

De Britse koningin Elizabeth II heeft haar medeleven betuigd aan de familie van de slachtoffers van orkaan Dorian op de Bahama’s. “Prins Philip en ik zijn geschokt en bedroefd bij het vernemen van de vernieling die orkaan Dorian heeft veroorzaakt en we betuigen onze oprechte deelneming aan de familie en de vrienden van degenen die bij deze verschrikkelijke storm om het leven zijn gekomen”, luidt het in een mededeling dinsdag. Hoewel de Caraïbische eilandenstaat sinds 1973 onafhankelijk is van Groot-Brittannië, is koningin Elizabeth nog steeds het staatshoofd van de Bahama’s. Ze wordt er vertegenwoordigd door een gouverneur-generaal.
De orkaan bereikte zondag het noorden van de eilandengroep met windvlagen van ongeveer 300 kilometer per uur. Dorian geldt als de zwaarste orkaan die de Bahama’s sinds het begin van de metingen heeft getroffen. Intussen is de storm licht afgezwakt, maar het natuurgeweld beweegt zich nog steeds maar erg langzaam voort. Pas laat dinsdagavond zou Dorian volgens de lokale weerdienst volledig uit de Bahama’s wegtrekken.
De Bahamaanse premier Hubert Minnis sprak over een “ongeëvenaarde verwoesting” en een “historische tragedie”. Volgens Minnis kwamen tot hiertoe minstens vijf mensen om het leven, maar gevreesd wordt dat dat aantal nog verder zal oplopen.

bron: Belga