Huis van Marc Dutroux in Marcinelle wordt in 2021 afgebroken

Huis van Marc Dutroux in Marcinelle wordt in 2021 afgebroken

De afbraakwerken van het huis van Marc Dutroux in Marcinelle starten begin van 2021 en zouden in 2024 afgerond moeten zijn. Dat melden de kranten van de Franstalige groep Sudpresse op basis van schattingen van de stad Charleroi. In het huis van Dutroux stierven Julie en Melissa en in 1996 bevrijdde de politie uit het huis Sabine Dardenne en Laetitia Delhez. De stad Charleroi kreeg na het proces-Dutroux en na een lange gerechtelijke procedure het huis in handen voor een bedrag van 23.000 euro. Het huis moest al in 2011 worden afgebroken, maar het dossier liep vertraging op.

De stad Charleroi heeft het dossier opnieuw gelanceerd in het kader van de stadsontwikkeling. Het plan bestaat uit de afbraak van het oude huis van Dutroux en een aanpalend pand. Er komt een klein park, met banken en bakken voor planten. “Het doel is om een plaats van ontmoeting en meditatie te creëren”, luidt het bij de stad Charleroi.

De totale kosten van de werken worden geschat op 950.000 euro, gesubsidieerd via het grotestedenfonds van het Waalse gewest.

bron: Belga