Kwal. EK voetbal (v) - Janice Cayman blinkt uit met hattrick

door
Belga
Leestijd 2 min.

Janice Cayman was met drie doelpunten de uitblinker bij de Red Flames in de klinkende 6-1 overwinning tegen Kroatië. België zette dinsdagavond een eerste stap richting het EK van 2021 in Engeland. "Het is heel leuk om hier vanavond met 6-1 te winnen. Kroatië is toch geen gemakkelijke ploeg. Ze zijn heel defensief ingesteld en dat maakt het moeilijk om de ruimtes te vinden. Maar daar zijn we toch in geslaagd en we hebben er goed gebruik van gemaakt", reageerde Cayman.

De Flames leidden bij de rust met 2-0 maar vooral na de pauze gingen de ballen vlot binnen. "De coach heeft tijdens de rust enkele tactische aanpassingen doorgevoerd. De bedoeling was nog meer ruimtes te creëren en dat is ook gelukt", legde Cayman uit. "We hebben ze daarna vrij gemakkelijk kunnen 'dood doen'."

Cayman, die deze zomer een transfer versierde naar Champions Leaguewinnaar Lyon, scoorde drie keer maar een record is dat niet voor haar in het shirt van de nationale ploeg. "In Moldavië heb ik er eens vier gemaakt. Het is altijd leuk om te scoren maar ook vandaag is dat de vrucht van teamwork. Ik moet de goede ballen toegespeeld krijgen."

Een 6-1 overwinning is hoe dan ook een perfecte start van de EK-campagne, weet ook Cayman. "Het is belangrijk goed te starten. We hebben vandaag een volwassen wedstrijd gespeeld. Nu is het aan elk van ons om in de club hard te werken en klaar te zijn voor de volgende opdrachten."

Zwitserland klopte in dezelfde groep Litouwen met 4-0. Alleen de winnaar van de poule stoot zeker door naar het EK. "We weten dat Zwitserland het topland is onze groep. Het zal een strijd worden tussen ons en de Zwitsers", stelde Cayman. "Maar we mogen ons niet laten vangen in de matchen tegen de 'kleinere' landen."

bron: Belga