Kwal. EK voetbal (v) - Ives Serneels is tevreden coach na ruime zege tegen Kroatië

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Red Flames begonnen de kwalificatiecampagne van het EK 2021 met een klinkende overwinning. In Leuven werd met 6-1 vlot de maat genomen van Kroatië. Bondscoach Ives Serneels was achteraf dan ook tevreden. "Een perfecte start? Ja, we wilden de drie punten nemen. Het begin was wat moeilijk. Kroatië stond goed. Maar we hebben geduld getoond en hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer momenten ik zag waarin we goed voetbal toonden."

De doelvrouw van Kroatië werd door Serneels vooraf beschouwd als een van de absolute sterkhouders. Maar Doris Bacic, die in clubverband voor Juventus uitkomt, had haar avond niet en ging bij enkele doelpunten niet vrijuit. Het leidde mee tot de ruime 6-1 zege van de Belgen. "Gelukkig had ze haar avondje niet, want anders is zij een uitstekende keeper. Maar het is niet aan mij om de andere speelsters te beoordelen. Ik kijk naar mijn team."

De Belgen scoorden dan wel zes keer, maar ze raakten ook twee keer het doelhout en misten een rist kansen. Had het verschil nog hoger kunnen oplopen? Een pertinente vraag aangezien het doelpuntensaldo mogelijk beslissend kan zijn in de race om het EK-ticket. "We moeten realistisch blijven", benadrukte Serneels. "Kroatië had tot voor deze campagne nog niet een keer met meer dan vijf doelpunten verschil verloren. Iemand als Landeka (de captain) kan echt wel heel goed voetballen. Kroatië kan het alle landen in deze groep, ook België wanneer wij naar daar trekken, nog lastig maken. We moeten echt wel tevreden zijn met deze score."

Zwitserland, in principe dé concurrent voor de eerste plaats, haalde het dinsdag met 4-0 van Litouwen en nam dus ook een foutloze start. Maar Serneels waarschuwt ook voor Roemenië, de volgende tegenstander van de Flames op 8 oktober. "We hebben er in het recente verleden twee keer nipt van gewonnen, 0-1 en 3-2. Laat ons eerst maar zorgen dat we klaar zijn voor de match van volgende maand. Zwitserland treffen we pas op 14 april 2020. We hebben nu een match gewonnen, er zijn er nog zeven te gaan. Ik heb geen schrik dat de speelsters nu gaan zweven. Dit is een nuchtere groep."

bron: Belga