‘Temptation’-Milou rekent af met mensen die haar te mager vinden

Instagram / @milouvanagtmael

Milou van Agtmael, bekend van ‘Temptation Island 2019’, heeft het gehad met mensen die denken dat ze aan anorexia lijdt. In een boos Instagrambericht maakt ze duidelijk dat dergelijke commentaren voortaan geblokkeerd worden.

Milou nam samen met Heikki deel aan het laatste seizoen van ‘Temptation Island’. De twee gingen nadien een tijdje uit elkaar, maar intussen is het weer goedgekomen tussen hen. Ze wonen nu zelfs samen.

De 24-jarige Nederlandse deelde onlangs een foto van zichzelf in een rode jurk. Heel wat mensen vonden dat ze er erg mager uitzag en spaarden hun kritiek dan ook niet. “Heb je anorexia? Dit is echt niet meer mooi, hoor”, “Wat ben je mager, zeg”, en “Straks blijft er niets meer van je over”, klonk het onder meer.

“Ik vind super slank mooi”

De knappe blondine was behoorlijk aangedaan door de comments en reageerde woedend. “Even serieus, dit zijn dus de meest voorkomende reacties onder mijn foto’s. Ten eerste ben ik niet (akelig) dun, mager of heb ik anorexia. Ten tweede vind ik het mooi om super slank en strak te zijn. Daar werk ik nu ook aan. Ten derde heb ik een vraag voor jullie: reageren jullie ook onder foto’s van mensen met overgewicht? ‘Wat ben je dik’, ‘Omg, jij hebt veel vetrollen’, ‘Heb jij obesitas?’, ‘Ik vind het echt niet mooi dat je zo dik bent’, ‘Vetzak’, ‘Dikke’. Het zegt zoveel over jezelf. Mijn advies: ga hulp zoeken”, schreef ze op Instagram.

Mond gesnoerd

Vervolgens voegde ze de woorden ‘anorexia’, ‘dun’ en ‘mager’ toe aan haar Instagramfilter. Daardoor worden reacties waarin die woorden voorkomen, verborgen gehouden. “Bij deze heb ik jullie de mond gesnoerd. Of ja, vingers dan. Want in mijn gezicht durven jullie het waarschijnlijk niet te zeggen”, besluit ze.

Instagram Stories / @milouvanagtmael
Instagram Stories / @milouvanagtmael

View this post on Instagram

Mιjᥒ gᥱhᥱιm vᥲᥒ ᥱᥱᥒ mooιᥱ hᥙιd ~ 𝐈𝐤 𝐡𝐞𝐛 𝐛𝐢𝐣 @maisondubelle 𝐞𝐞𝐧 𝐒𝐤𝐢𝐧𝐛𝐨𝐨𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐛𝐞𝐡𝐚𝐧𝐝𝐞𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐠𝐞𝐡𝐚𝐝, 𝐝𝐢𝐭 𝐳𝐨𝐫𝐠𝐭 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐥𝐞𝐢𝐝𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐞𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐡𝐮𝐢𝐝𝐤𝐰𝐚𝐥𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭 𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐝𝐞 𝐡𝐮𝐢𝐝 𝐡𝐚𝐚𝐫 𝐦𝐨𝐨𝐢𝐞 𝐞𝐧 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐮𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐠𝐥𝐨𝐞𝐝 𝐭𝐞𝐫𝐮𝐠✨

A post shared by 🌴𝓣𝓮𝓶𝓹𝓽𝓪𝓽𝓲𝓸𝓷 𝓘𝓼𝓵𝓪𝓷𝓭🌴 (@milouvanagtmael) on