Rode Duivels starten morgen voorbereiding op tweeluik San Marino/Schotland

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Rode Duivels trainen morgen een eerste keer met het oog op de EK-kwalificatiewedstrijden in en tegen San Marino (vrijdag 6 september in Serravalle) en Schotland (maandag 9 september in Glasgow). Met Benito Raman (Schalke 04) en Yari Verschaeren (RSC Anderlecht) zullen twee nieuwe gezichten hun opwachting maken op het trainingsveld in Tubeke (17u). Bondscoach Roberto Martinez nam het duo vorige week op in zijn groep van 28, waaruit inmiddels doelman Koen Casteels (Wolfsburg) afhaakte door een scheurtje in het rechterbeen. Martinez riep maandag Hendrik Van Crombrugge (RSC Anderlecht) op als zijn vervanger. Door blessures zijn ook vaste waarden als Vincent Kompany (RSC Anderlecht), Timothy Castagne (Atalanta) en Axel Witsel (Borussia Dortmund) afwezig.

Achter de namen van aanvoerder Eden Hazard (dij) en zijn broer Thorgan (rib) staat dan weer een vraagteken. Ze speelden afgelopen weekend alvast niet mee bij respectievelijk Real Madrid (2-2 in Villarreal) en Dortmund (3-1 verlies bij Union Berlijn).

"We zien onze kapitein morgen. De wedstrijd tegen Schotland is pas op 9 september. We zullen zien of hij het haalt", vertelde Martinez bij de voorstelling van zijn selectie. "Voor zijn broer Thorgan geldt hetzelfde. Hij heeft een ribprobleem en traint bij Dortmund individueel. We zullen morgen zien hoe hij het stelt."

België heeft na vier wedstrijden het maximum van 12 punten en leidt daarmee in groep I voor Rusland (9 op 12), Kazachstan en Schotland (6 op 12), Cyprus (3 op 12) en San Marino (0 op 12). De top twee plaatst zich rechtstreeks voor Euro 2020.

bron: Belga