Nieuw schooljaar start zonnig en droog

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is deze namiddag is het in de meeste streken vrij zonnig. Vooral landinwaarts kunnen er zich stapelwolken vormen. Het blijft vrijwel overal droog. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Oostkantons en 21 graden in het centrum en de Kempen. Dat meldt het KMI. Maandagavond en -nacht wordt het in de noordelijke landshelft meestal wisselend bewolkt. Een beetje motregen is niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In het zuiden blijven er mogelijk meer opklaringen. Daar kan eventueel wat nevel of plaatselijke een mistbank gevormd worden. De minima schommelen tussen 7 graden in de Ardennen en 14 graden aan zee.

Morgen neemt de bewolking verder toe en wordt het uiteindelijk wisselend tot zwaarbewolkt. Mogelijk blijven er in het zuidoosten van het land wat meer opklaringen. Ook aan de kust nemen de opklaringen op het eind van de namiddag mogelijk toe. Voornamelijk in de noordelijke landshelft kan er plaatselijk soms wat lichte regen of motregen vallen. Er wordt iets zachtere lucht aangevoerd, waardoor de temperaturen kunnen stijgen naar waarden tussen 18 en 23 graden. In de nacht naar woensdag blijft het waarschijnlijk overal droog. De minima schommelen tussen 9 en 14 graden.

Woensdag trekt een regenzone van west naar oost door ons land. 's Ochtends is het overal nog droog met brede opklaringen maar in het westen begint het al vroeg te regenen, in het centrum rond de middag. In de loop van de namiddag of avond gaat het ook regenen in het oosten.

In het westen krijgen ze dan achter de storing wisselende bewolking met enkele buien. De maxima schommelen over het algemeen rond 20 graden, in het zuidoosten wordt mogelijk nog een lokale 23 graden gehaald.

Donderdag wordt een wisselvallige dag met een reeks buien vanaf het noordwesten. Het is wisselend tot tijdelijk zwaarbewolkt. De wind draait draait naar het noordwesten en het wordt fris met maxima van 11 tot 17 graden. Aan zee waait een stevige noordwester.

Vrijdag is het wisselvallig met doorgaans veel bewolking en vooral in de namiddag en 's avonds perioden van regen of buien. De maxima  liggen tussen 14 en 18 graden. Zaterdag is het wisselvallig met een wisselende bewolking en enkele buien. De temperaturen blijven ondermaats metmaxima van 13 tot 18 graden. Zondag is het nog altijd wisselvallig en fris met enkele buien. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden.

bron: Belga