Grondpersoneel KLM gaat maandagochtend staken

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het grondpersoneel van KLM legt maandagochtend van 8 tot 10 uur het werk neer. Volgens vakbond FNV staakt het personeel voor een beter loon, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters.

Cao-onderhandelingen tussen de bond en de luchtvaartmaatschappij zijn vastgelopen. FNV wil dat de medewerkers er per jaar 4 procent op vooruit gaan. KLM biedt een cao voor drie jaar waarin medewerkers in totaal 6 procent meer loon krijgen in drie stappen. Werknemers zijn daar over niet te spreken.

FNV vond het loonbod te mager om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen en kondigde na het aflopen van een ultimatum, vrijdag om 17 uur, al aan dat er acties zouden komen.

In verband met de staking schrapt KLM maandag elf vluchten. Het gaat om Europese vluchten die uit voorzorg worden geschrapt, aldus een woordvoerder.

KLM zei haar uiterste best te zullen doen om ongemak voor passagiers te beperken. De luchtvaartmaatschappij adviseert passagiers goed de informatie te volgen op de KLM-website en de KLM-app.

Bron: Belga