Massademonstratie van dit weekend geannuleerd in Hongkong

door
Belga
Leestijd 1 min.

De organisatoren van een massademonstratie in Hongkong dit weekend hebben het evenement vandaag geannuleerd na de arrestatie van drie prominente pro-democratie activisten. Civil Human Rights Front maakte het nieuws bekend nadat duidelijk werd dat het hoger beroep dat ze hadden ingediend tegen een politieverbod op de mars voor morgen niet konden winnen.

De organisatie zei dat ze de veiligheid van de deelnemers niet kond garanderen zonder politiegoedkeuring, aldus organisator Bonnie Leung, waardoor het een 'illegale samenkomst' zou worden."We kunnen niet langer garanderen dat de deelnemers veilig zijn en geen juridische gevolgen zullen dragen", vertelde Leung aan dpa.

De annulatie komt er na de arrestatie eerder van drie prominente activisten. Joshua Wong en Agnes Chow werden volgens de politieke partij Demosisto vanochtend afzonderlijk door de politie gearresteerd. Wong is secretaris-generaal van Demosisto, die pleit voor zelfbeschikking voor Hongkong. Ook Chow is een prominent lid. De groep gaf geen verdere informatie maar zei dat ze naar het politiehoofdkwartier in het district Wan Chai zijn gebracht.

De arrestatie van het duo volgde op die van Andy Chan, de leider van de verboden pro-onafhankelijkheid Hong Kong Nation.

Bron: Belga