Foorkramers Brugge verhuizen naar nieuwe parking Waggelwater

door
Belga
Leestijd 1 min.

De stad Brugge verhuist foorkramers naar de nieuwe randparking de Waggelwaterstraat. Dat werd bekendgemaakt in de gemeenteraad van dinsdag 27 augustus. De aanleg van de parking is mits vertraging bijna rond. De parking zal tijdens de Meifoor gebruikt woorden als standplaats voor de foorkramers. Zo wil de stad de omgeving van het industriepark Ten Briele ontlasten. De foorkramers konden voorheen terecht met hun wagens in het industriepark Ten Briele. Daarom besliste het stadsbestuur om de foorkramers nu meer ruimte te bieden op de nieuwe parking.

Die parking zal plaats bieden aan zowat 155 wagens, en telt 6 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. De plannen werden in september vorig jaar goedgekeurd door de Brugse gemeenteraad en in februari 2019 startten de werken. Ondertussen is de parking bijna klaar, later dan verwacht.

"Er waren meerwerken omdat de draagkracht van de ondergrond moest verbeterd worden", vertelt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). De oppositie is kritisch voor de gebruikte materialen in de parking. "Alles is volledig in beton en dat zorgt voor wateroverlast. In tijden van de betonstop zou dat anders moeten kunnen", aldus raadslid Nele Caus (N-VA).

bron: Belga