EK hockey - Bondsvoorzitter Marc Coudron blikt tevreden terug op geslaagd EK

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op het EK hockey in Antwerpen veroverden de Red Lions zaterdag voor eigen publiek de Europese titel, bij de vrouwen ging het goud zondag naar Nederland. "Voor onze federatie was het een buitengewoon toernooi", blikte Marc Coudron, voorzitter van de Koninklijke Belgische Hockeybond (KBHB), terug. "Ik heb deze week alleen maar gelukkige mensen gezien. Met de uitslagen van de Red Lions donderdag en zaterdag was de ambiance natuurlijk enorm. Het EK was in alle opzichten een succes. Ik kan alleen maar blij zijn", aldus de voormalige Red Lion, die verwacht dat er de komende maanden opnieuw veel jongens en meisjes zich zullen aansluiten bij een hockeyclub.

"Resultaten zoals die van deze week zijn afhankelijk van de clubs. Onze twee liga's, de LFH en de VHL, werken nauw met hen samen", vervolgde Coudron. "De clubs ontvangen de nieuwe leden, leggen de waarden van onze sport uit en geven goede trainingen. Zonder dat alles hadden de vedetten van de nationale ploeg nooit zo'n ontwikkeling kunnen doormaken."

"We hebben nieuwe clubs nodig voor die nieuwe leden. In verschillende regio's, zoals onder meer Namen, Luxemburg en Luik, is er nog ruimte voor de ontwikkeling van het hockey. Gelukkig krijgen we veel hulp van Sport Vlaanderen, ADEPS of Infrasport voor de sportieve infrastructuur. Maar er zijn nog altijd uitdagingen. Als er morgen 10.000 nieuwe leden zijn, wordt het moeilijk. Daarom ben ik voorstander van een gematigde en gezonde groei van vijf à zes procent per jaar."

Volgens Coudron vordert het dossier van het nationaal hockeystadion, een voorwaarde om een groot evenement zoals een WK te organiseren. "We staan veel in contact met de autoriteiten, maar ik zou graag hebben dat we nu een kaap omzeilen, nu we Europees en wereldkampioen zijn. Ten laatste volgende week zitten we samen met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en enkele gemeentes van de hoofdstad. Maar er zijn ook nog mogelijkheden in Wilrijk of Waver. Er moeten nu knopen doorgehakt worden. Ik hoop dat we voor het einde van het jaar weten waar en wanneer het stadion gebouwd zal worden", besloot Coudron.

bron: Belga