Weekje rustig zomerweer op het menu

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In het binnenland kan hier en daar nog een bui vallen, maar het blijft vrijwel overal droog. Aan zee is er eerst nog kans op buien. Daarna worden de opklaringen geleidelijk breder. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. De wind is meestal matig, aan de kust vrij krachtig, uit west tot zuidwest. Dat meldt het KMI. Deze avond en nacht wordt het vaak lichtbewolkt en droog. Aan de kust kan er wel nog een buitje vallen. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 13 of 14 graden aan zee. De zuidwestenwind is zwak tot matig in het binnenland en matig aan zee.

Morgen verwacht het KMI eerst brede opklaringen. In de loop van de dag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af met mogelijk sporadisch enkele buitjes. We halen maxima van 17 of 18 graden in de Hoge Ardennen tot 21 of 22 graden in de meeste streken. 's Nachts wordt het vrijwel helder. Op het einde van de nacht verschijnen er mogelijk enkele lokale mistbanken. De minima dalen naar waarden tussen 6 en 12 graden.

Woensdagochtend is er kans op nevel of een paar lokale mistbanken. Daarna wordt het overwegend zonnig met soms hoge sluierwolken. De maxima schommelen van 18 tot 23 graden.

Ook donderdag wordt het, na eventueel ochtendgrijs, meestal zonnig en rustig weer, met maxima van 20 tot 24 graden. Vrijdag verandert het weerbeeld nauwelijks en krijgen we, na de lokale ochtendnevel of - mist, opnieuw veel zon en weinig wind. De maxima klimmen in de meeste streken tot 24 of 25 graden.

Zaterdag blijft het meestal zonnig. Het wordt vrij warm met maxima van 23 tot 28 graden. Mogelijk verschijnen er zondag meer wolken en vergroot de kans op een paar buien. De maxima liggen rond of iets boven 25 graden.

bron: Belga