Emma Plasschaert neemt de leiding na zes regatta's

Emma Plasschaert is na zes (van de tien) regatta's de nieuwe leidster in de Laser Radial-klasse op het olympisch testevent zeilen in het Japanse Enoshima, de plek waar volgend jaar ook de zeilproeven voor de Olympische Spelen in Tokio afgewerkt zullen worden. Met een elfde plaats na drie regatta's stelde de 25-jarige Oostendense gisteren nog teleur. Maar drie goede resultaten (2e, 10e en 3e) keerden de situatie vandaag helemaal om. De wereldkampioene van 2018 zag haar slechtste resultaat (een 14e plek in de 2e regatta) wegvallen en pakte de leiding met een totaal van 33 punten. Haar dichtste achtervolgers zijn de Canadese Sarah Douglas (39 ptn) en de Hongaarse Maria Erdi (46 ptn). In de achtergrond won ook Eline Verstraelen (151 ptn) een plekje. Ze is na een 13e, 40e en 39e plaats nu 37e in de tussenstand, op 40 deelnemers.

In de Laser-klasse steeg ook Wannes Van Laer één plaats naar de 23e stek, met 89 punten. Hij werd maandag achtereenvolgens 26e, 14e en 12e. William de Smet won de vijfde regatta en werd verder 31e en 24e. Hij steeg zo drie plaatsjes naar de 25e plek.

Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers staan tiende, met 69 punten, in de 49er-categorie. Daar werden al negen van de twaalf regatta's gevaren. Vandaag finishten ze als 6e, 9e, 10e en 11e.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts (129 ptn) tot slot zijn voorlopig twintigste in de 49er FX-klasse. Het duo eindigde in de regatta's van de dag als 23e, 9e, 9e en nog eens 9e.

Bron: Belga