WK badminton - Maxime Moreels en Lianne Tan komen in actie in Bazel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Maxime Moreels en Lianne Tan verdedigen volgende week de Belgische kleuren op het WK badminton in het Zwitserse Bazel (19-25 augustus). De 28-jarige Moreels is de nummer 110 van de wereld. Hij treft in de eerste ronde (1/32e finales) de Spanjaard Luis Enrique Penalver (BWF 87).

Bij winst neemt de Belgische nummer 1, afkomstig uit het Waals-Brabantse Nijvel, het vermoedelijk op tegen de Japanner Kento Momota. Die staat eerste op de wereldranglijst en verdedigt, als topreekshoofd, zijn titel die hij vorig jaar in China veroverde. Moreels ging er toen in de eerste ronde uit tegen de Vietnamees Nguyen T M. Ook in 2017 en 2014 (bij zijn WK-debuut) was de eerste ronde het eindstation voor de Belg.

Lianne Tan (BWF 50) staat in de eerste ronde tegenover de Vietnamese Thuy Linh Nguyen (BWF 49). Als ze die kaap rondt, wacht in de zestiende finales de Deense Mia Blichfeld (BWF 12). Die is als twaalfde reekshoofd vrij in de openingsronde.

De 28-jarige Tan nam al twee keer deel aan de Olympische Spelen (17e in 2012, 27e in 2016) en won in 2015 zilver op de Europese Spelen in Bakoe. In Bazel speelt de Limburgse haar eerste WK sinds 2011. Toen haalde ze in Londen de tweede ronde.

In het dubbelspel treden er geen Belgen aan.

bron: Belga