Thomas De Gendt voert achtkoppige selectie van Lotto Soudal aan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Aanvalskoning Thomas De Gent is de bekendste naam in de selectie van Lotto Soudal voor de 74e Ronde van Spanje. Die begint volgende week zaterdag (24 augustus) met een ploegentijdrit in Torrevieja. De 32-jarige De Gendt startte eerder al in de Giro en de Tour (waarin hij na een knappe solo een rit won) en staat dus voor zijn derde Grote Ronde van het seizoen. Vorig jaar won de Oost-Vlaming het bergklassement in Spanje, in 2017 pakte hij er een etappezege.

Met Sander Armée (33), Jelle Wallays (30) en de Pool Tomasz Marczynski (35) brengt Lotto Soudal nog drie renners in stelling die al van succes in de Vuelta mochten proeven. Armée won in 2017, de dag voor De Gendt, een etappe. Wallays was vorig jaar aan het feest. Marczynski zegevierde net als Armée en De Gendt in de Vuelta van 2017. Hij won toen zelfs twee etappes.

Tosh Van der Sande (28) neemt voor de vijfde keer deel aan de Ronde van Spanje en hoopt er voor het eerst te scoren. Vorige maand toonde hij met ritwinst in de Ronde van Wallonië alvast in vorm te zijn.

Voor Harm Vanhoucke (22), de Nederlander Brian van Goethem (28) en de Noor Carl Fredrik Hagen (27) wordt de Vuelta hun eerste Grote Ronde. "Deze vrijbuitersploeg zal in Spanje op zoek gaan naar ritsucces", aldus Lotto Soudal.

bron: Belga