Proximus League - OHL smeert Beerschot eerste seizoensnederlaag aan

door
Belga
Leestijd 2 min.

Oud-Heverlee Leuven heeft vrijdagavond de derde speeldag in de Proximus League geopend met een vlotte thuisoverwinning. OHL won met 3-0 van Beerschot, dat zijn eerste nederlaag van het nog prille seizoen leed. Zowel OH Leuven (1-0 nederlaag in Westerlo) en Beerschot (1-1 tegen Roeselare) leden vorige speeldag hun eerste puntenverlies en wilden opnieuw aanknopen met de zege. De bezoekers begonnen het best aan de partij, maar na tien minuten nam OHL - met ex-Beerschot-kapitein Van Hyfte voor het eerst in de basis het commando over. Sascha Kotysch (14.) nam een afvallende bal meteen op de slof en brak zo de ban. Halverwege de tweede helft duwde Mathieu Maertens (24.) de 2-0 netjes binnen. Na de pauze waren de Leuvense schaapjes helemaal op het droge. Myny besloot eerst nog op de deklat, maar Thomas Henry (53.) kopte in de rebound de 3-0 binnen.

In de stand rukt OH Leuven op naar de derde plaats met 6 op 9. Voor de troepen van Stijn Vreven is het de eerste competitienederlaag sinds speeldag elf van vorig seizoen. Beerschot is met 4 punten vierde in het klassement na drie wedstrijden.

Nog op de derde speeldag in 1B gaat promovendus Virton zaterdag (17u00) in Lommel op zoek naar zijn eerste punten. Westerlo verdedigt later op de avond (20u30) zijn perfecte rapport in het Kuipje tegen Roeselare, dat zijn eerste zege wil pakken. Zondag is er de topper tussen leider Union en Lokeren, dat met 1 op 6 matig startte aan de competitie. De aftrap in het Dudenpark wordt om 16u00 gegeven.

bron: Belga