Weerbericht - Gevarieerd weermenu donderdagnamiddag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er staat van alles wat op het weermenu donderdagnamiddag: zon, wolken, buien, rukwinden en een lokale donderslag. Maar vrijdag blijft het droog, met opklaringen. Dat meldt het KMI. Donderdagnamiddag wisselen opklaringen en zwaarbewolkte perioden elkaar af. Soms vallen er buien, mogelijk met een lokale donderslag. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 22 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het westen tot het zuidwesten. Er zijn rukwinden mogelijk van 50 of 60 kilometer per uur.

Donderdagavond verdwijnen de buien stilaan en worden de opklaringen breder. In de loop van de nacht kunnen plaatselijk mistbanken ontstaan. De minima liggen tussen 10 en 14 graden.

Vrijdag blijft het droog. 's Ochtends is het lokaal grijs, maar daarna wisselen soms brede opklaringen af met wolken. Het wordt wat zachter met maxima van 19 of 20 graden in de Hoge Venen tot 23 of 24 graden in het centrum.

Tijdens het weekend worden dan weer periodes met regen verwacht. Het westen zou meer gespaard blijven van nattigheid. De maxima liggen dan tussen 17 en 23 graden. Ook na het weekend zou het wisselvallig blijven.

bron: Belga