Europa League - Depoitre moet Gentse kwalificatie tegen Larnaca veiligstellen

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent-coach Jess Thorup rekent donderdag voor de return in de derde voorronde van de Europa League tegen AEK Larnaca op de doelpunten van Laurent Depoitre. De Deen behoudt voor het overige het vertrouwen in de spelers die in de heenwedstrijd in Cyprus 1-1 gelijk speelden. Depoitre krijgt de voorkeur op de Japanner Yuya Kubo, die in Cyprus nog in de basis startte. De 30-jarige Henegouwer moet in Gent zijn torinstinct van weleer terugvinden. Afgelopen weekend scoorde Depoitre alvast zijn eerste, in een partij die La Gantoise wel verloor bij Moeskroen (2-1).

Doelman Thomas Kaminski krijgt vier verdedigers voor zich, met van links naar rechts Nana Asare, Michael Ngadeu-Ngadjui, Ihor Plastun en Mikael Lustig. Vadis Odjidja en Elisha Owusu bevolken het middenveld, met Brecht Dejaegere en Jonathan David in steun. In de spits krijgt Depoitre Roman Yaremchuk naast zich.

Bij Larnaca geeft de Spaanse coach Imanol Idiakez een basisplaats aan Ivan Trickovski. De 32-jarige Noord-Macedoniër, met een verleden bij Club Brugge en Waasland-Beveren, zette vorige week helemaal in het gaatje de 1-1 eindstand op het bord. Idiakez kiest daarnaast opnieuw voor veel landgenoten in de startelf: maar liefst zeven Spanjaarden beginnen voor Larnaca aan de partij.

Als Gent het van Larnaca haalt, wacht in de play-offronde Rijeka of Aberdeen. De Kroaten versloegen het Schotse team in de heenwedstrijd met 2-0.

. Opstellingen:

AA Gent: Kaminski - Asare, Ngadeu-Ngadjui, Plastun, Lustig - David, Odjidja (cap), Dejaegere, Owusu - Depoitre, Yaremchuk.

Coach: Jess Thorup (Den)

Larnaca: Toño - Hevel, Gonzalez, Mojsov, Truyols - Tete, Sastre, Nacho Cases - Giannou, Trickovski (cap), Acoran.

Coach: Imanol Idiakez (Spa)

bron: Belga