Eerste festivalgangers arriveren op Pukkelpop

Eerste festivalgangers arriveren op Pukkelpop

Vandaag is opnieuw een heuse volksverhuizing naar de Pukkelpop-weide in Kiewit ontstaan. Vanaf deze middag kunnen de festivalgangers zich op de camping installeren. De organisatie heeft intussen 400 combitickets ingewisseld om extra zaterdag- en zondagtickets te creëren. De eerste festivalgangers stromen massaal toe op Pukkelpop in Kiewit. Ook dit jaar moeten bezoekers hun festivalbandje afhalen aan één kant van de Kempische Steenweg, waarna ze gedurende het festival aan de overkant kunnen blijven. Daardoor ontstonden er wel lange wachtrijen om op de camping te geraken.

De ticketverkoop verloopt vlotter dan vorig jaar. De zaterdag- en zondagtickets waren al uitverkocht, maar om aan de grote vraag voor die dagen tegemoet te komen, heeft de organisatie 400 combitickets ingewisseld voor telkens 400 dagtickets op vrijdag, zaterdag en zondag. Momenteel worden ook de laatste exemplaren van de combitickets verkocht.

Hoewel het festival officieel pas morgen begint, kunnen bezoekers met een combi- of vrijdagticket op donderdag al genieten van een extra festivaldag. Om 18 uur opent het festivalterrein voor het zogenaamde “pre-feestje”, waarbij de Hasseltse Ruby Grace om 19 uur het festival mag openen. Verder staan onder meer Black Box Revelation, SONS, Heideroosjes en The Van Jets op het programma.

bron: Belga