ATP Cincinnati - Wangedrag kost Kyrgios boete van 113.000 dollar

door
Belga
Leestijd 2 min.

De ATP heeft de Australiër Nick Kyrgios (ATP-27) een boete van 113.000 dollar (101.500) opgelegd voor zijn gedrag tijdens zijn wedstrijd van de tweede ronde in het Masters 1.000 van Cincinnati (Ohio). Dat deelde de spelersorganisatie donderdag mee. "Bad boy" Kyrgios wordt gestraft omdat hij zonder toestemming het terrein verliet, obsceniteiten uitte en zijn tegenstander onsportief bejegende. Kyrgios is er met de boete niet vanaf. De ATP opende een onderzoek, wat nog tot een schorsing kan leiden.

In zijn duel tegen de Rus Karen Khachanov (ATP-9) stond Kyrgios halverwege de tweede set recht van zijn stoel en zei hij dat hij aan een plaspauze toe was. De Ierse umpire Fergus Murphy stond die niet toe. Toch vertrok de Australiër, met twee rackets in de hand. Op tv-beelden is te zien dat hij in een gang beide rackets stuk slaat, om vervolgens terug te keren naar het court.

Khachanov won de wedstrijd uiteindelijk met 6-7 (3/7), 7-6 (7/4) en 6-2. Op het einde van de wedstrijd weigerde Kyrgios de umpire, die hij geregeld verbaal bestookte, de hand te schudden. "Je bent een lul", riep de Australiër hem toe, waarop hij zijn schoenen in het publiek gooide en zijn stukgeslagen rackets aan enkele jonge toeschouwers gaf.

Kyrgios, die twee weken geleden in Washington zijn zesde ATP-titel veroverde, zorgt geregeld voor controverse. Drie maanden geleden ontplofte hij in Rome na een gemiste slag. De Australiër trapte daar een flesje weg en kreeg daarvoor een game penalty. Dat voedde zijn woede alleen maar. Hij gooide nadien een stoel op het court om vervolgens het veld te verlaten.

.

bron: Belga