Tiesj Benoot tekent voor twee jaar bij Team Sunweb

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tiesj Benoot fietst de volgende twee jaar bij Team Sunweb. De Duitse WorldTourploeg maakte zijn komst bekend. De 25-jarige Benoot verlaat op het einde van het seizoen Lotto Soudal. Daar debuteerde de Gentenaar in 2015 als profrenner. Hij maakte meteen indruk met een vijfde plaats in de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar werd hij negende in Vlaanderens Mooiste, vorig jaar achtste.

In 2018 behaalde Benoot zijn mooiste zege door in loodzware omstandigheden de Strade Bianche te winnen. Dat jaar stond hij ook, voor het tweede seizoen op rij, op het podium van de Brabantse Pijl (als derde).

In rittenkoersen van een week bewees Benoot zijn klimtalent. Zo werd hij vorig jaar vierde in Tirreno-Adriatico, een plaats die hij ook haalde in de recente Ronde van Zwitserland. Tijdens de Tour greep Benoot nipt naast ritwinst in de etappe naar Brioude. Alleen Daryl Impey bleek toen te snel. De Oost-Vlaming werd ook een keer vierde en zesde in de rituitslag.

"Ik keek uit naar een ploeg met een professionele en wetenschappelijke aanpak waar ik de volgende stappen in mijn carrière kan zetten", zegt Benoot. "Daarom heb ik voor Team Sunweb gekozen. Ik kan niet wachten om deze sterke klassieke kern te vervoegen. Samen kunnen we de volgende jaren mooie resultaten boeken. Mijn grootste doel is te groeien als renner en dat met het team omzetten in resultaten."

"We volgen Tiesj al een tijdje en we hadden in het verleden al contact", vult Sunwebmanager Marc Reef aan. "Van bij zijn profdebuut toonde hij een van die renners te zijn die er altijd bij zijn in de finales van lastige Vlaamse klassiekers. Al vroeg in zijn carrière stak hij zijn hand uit naar de overwinning. Hij toonde ook zijn veelzijdigheid in rittenkoersen als Tirreno-Adriatico, het Critérium du Dauphiné en de Ronde van Zwitserland. Daar toonde hij wat voor een sterke renner hij is. Hij zorgt voor extra vuurkracht in de klassiekers naast jongens als Michael (Matthews) en Sören (Kragh Andersen). Tegelijk gaan we voor meer goeie resultaten in lastige rittenwedstrijden."

Team Sunweb telt dit seizoen met Jan Bakelants en Louis Vervaeke twee Belgen in de rangen. Tom Dumoulin is de kopman in het rondewerk.

bron: Belga